Q&A Liefdesfeest 13 augustus 2022

Hier vind je als het goed is alle informatie die nodig is om de reis te plannen, of om te besluiten of je de reis wilt gaan maken. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Het zou heel fijn zijn als je voor 1 september aan ons kan laten weten of je komt 🙂 Dit kan via deze link:

RSVP liefdesfeest

Het adres van het feest:

Bio Hotel Koralpenblick
Rostock 15
8530 Trahütten
Oostenrijk
https://www.koralpenblick.at/

De reis

Wij doen zelf altijd 2 dagen over de reis. Zonder pauzes en files is de reis ongeveer 11 uur.

Ergens tussen Wurzburg en Nürnberg is de helft van de reis en een goede streek om te overnachten. Afgelopen keer hebben we in het bijna kitscherige pitoreske wijndorp Prichsenstadt overnacht. Hier zijn veel hotels van verschillende prijsklasses, aanrader. 
Wij boeken onze overnachting meestal pas telefonisch tijdens het autorijden. Maar van te voren boeken geeft wel wat meer zekerheid.

Op de terugreis overnachten we vaak in Marktheidenfeld. Ook daar zijn verschillende hotels in verschillende prijsklasses.

Er gaan vanuit Amsterdam meerdere vluchten naar Graz. Het duurt ongeveer 1u45m en de kosten variëren tussen de €90 en de €140. De goedkoopste vluchten die we zagen waren via https://www.cheaptickets.nl/.

Op het vliegveld van Graz zijn via de meeste bekende bedrijven een auto’s te huren. Vroeg boeken is wederom slim, hier vind je de opties:

https://www.flughafen-graz.at/en/terminal/shops-gastronomie-mehr/mietwagen.html

300 meter van de vlieghaven is een Treinstation te vinden waar je een trein naar Deutschlandsberg kan nemen. Dat duurt ongeveer 45 min en kost €11.
https://www.oebb.at/de/ (voor binnenlandse treinen).

Je kan ook meteen de taxi nemen vanaf het vliegveld. Dat zou tussen de €70 en €100 kosten.

Eenmaal in Deutschlandsberg kan je een taxi nemen naar je hotel. Er gaat namelijk geen ov naar Trahütten (waar het feest is). Taxi’s zijn doorgaans goedkoper in Oostenrijk dan in Nederland.

Wanneer je niet voor een lange tijd blijft is het helemaal niet gek om eenmaal daar met taxi’s van de ene naar de andere plek te gaan.

Je kan natuurlijk ook helemaal met de trein, heel romantisch. Vanuit Amsterdam gaan er geen rechtstreekse treinen naar Graz, maar er zijn meerdere routes. De reis duurt tussen de 14 en 19 uur, kosten zijn tussen de €50 en €200 en je zal 2 a 5 keer moeten overstappen. Op tijd boeken is handig!
https://www.nsinternational.com/
https://www.omio.nl/

Overnachting, een gespreid bedje

We raden aan om op tijd te boeken, zeker voor het hotel waar het feest is. Er zijn 20 kamers en op dit moment houden ze het hele hotel voor onze gasten vrij. Dus wees er op tijd bij 😉 Let erop: er zijn hotels hieronder die in Trahütten zijn (dat is op de berg en dichtbij ons vakantiehuisje en het feest) en er zijn hotels in Deutschlandsberg (stadje) wat beneden in het dal is waar ook de trein stopt en waar je winkels en meerdere restaurants kan vinden. Vanuit alle plekken is de feestlocatie met auto/taxi in ongeveer een kwartier te bereiken.

Een lijst met ondergenoemde opties op de kaart:
https://goo.gl/maps/d8WdyXDdjUbSsFWj6

Het feest vindt plaats bij hotel Koralpenblick (tevens restaurant en boerderij). Er is een prachtig grote speelplek voor kinderen, een groot schaakspel, heerlijk eten en een prachtig uitzicht. De kosten per nacht per persoon wisselen tussen de €48 en €52. Wanneer je van te voren je eetwensen doorgeeft voor het ontbijt (zoals vegan) dan is dat prima. Wij raden dit hotel absoluut aan 🙂 er zijn 20 kamers beschikbaar!
https://www.koralpenblick.at/

2 minuten lopen vanaf het huisje in Trahütten waar wij elk jaar onze vakantie houden is een oud leegstaand hotel dat vanaf deze herfst zal heropenen. Het wordt gerund door 2 kunstenaars die momenteel bezig zijn het hele hotel te herstijlen en op te knappen. Volgens ons wordt het super leuk. Enkele kamers zijn 50 euro en dubbele 90 (incl ontbijt). Ze hebben maar een paar kamers beschikbaar, dus wees er op tijd bij als je daar wilt slapen.
https://casatondolo.at/

Dit is in Trahütten. Wanneer je met 6 personen bent is dit een aantrekkelijke optie Met z’n 6-en betaal je een kleine €50 pp. Ze hebben geen eigen site dus boeken kan bijv. via booking.com

Een prachtige villa in Trahütten uit 1854 waar componist Alban Berg vaak verbleef. Dit is een puur romantische optrek. Prijzen zitten tussen de €80 en €120.
via https://www.booking.com/

Kollar is zeer fijne plek in het stadje Deutschlandsberg. Het zit midden in de oude winkelstraat en heeft goed eten. Een kamer voor 2 personen kost €96.
http://www.kollar-goebl.at/hotel/

Zoals de naam zegt zit deze “jeugdherberg” in het stadje Deutschlandsberg. Dit is een kindervriendelijk hotel. Kamer voor 2 personen kost rond de €85.
https://www.jufahotels.com/en/hotel/deutschlandsberg/